Бившият шеф на КПКОНПИ и настоящ генерален консул във Валенсия Пламен

...
Бившият шеф на КПКОНПИ и настоящ генерален консул във Валенсия Пламен
Коментари Харесай

Пламен Георгиев: Някой е укрил от мен записа от "Ало, Ваньо"

Бившият шеф на КПКОНПИ и сегашен общоприет консул във Валенсия Пламен Георгиев се самопровъзгласи в предаването " ЕвроДикоф "  за истински воин, като разгласи, че е единственият прокурор, постигнал неоправдателна присъда за народен представител и то от Движение за права и свободи, че има обилни триумфи, каквито малко други имат и, че изцяло си бил заслужил дипломатическия пост. Чак 10 години след гръмването на абсурда " Ало, Ваньо " в този момент той опроверга и да се е занимавал с разследането на появилия се през 2011 година запис от диалог сред тогавашните премиер Бойко Борисов и шеф на митниците Ваньо Танов, в който първия дава инструкции да се спре инспекция на Михаил Михов, прочут и като Мишо Бирата. Той заподозря, че някой е скрил от него този запис, до момента в който разследвал корупцията в митниците, после на процедура се отхвърли от терасата си, а най-после отново самичък си похвали испанския.

Според Сашо Диков Пламен Георгиев самичък е изискал включване в неговото предаване. Той му се обадил след като служебният вътрешен министър Бойко Рашков разгласи, че в най-скоро време предстоят разпити на някогашния министър председател Бойко Борисов и на Пламен Георгиев заради  " Ало,Ваньо "  и кюлчетата. Бойко Борисов би трябвало да бъде разпитан и по двата проблема, а Пламен Георгиев единствено във връзка със скандала  " Ало, Ваньо ", тъй като по това време е бил наблюдаващ прокурор, каза Рашков.  " Тези инспекции ще се проведат по разпоредбите на закона, а не по разпоредбите на слугинското държание на българската прокуратура към ръководството в България, което си отиде на 4 април. Това не може да бъде прокуратура ", добави сегашният вътрешен министър.

Разговорът или е бил укрит от мен, или е бил част от телефоните, които не сме слушали, твърди сега Георгиев по адрес на записа " Ало, Ваньо ". Той разгласи, че в действителност е взел участие в следствие за корупция в митниците, само че в него не е протичал диалог по отношение на лицето Мишо Бирата и някогашния министър председател, не знае дали това е особено разследващо средство или частен запис и е научил за него след привършване на следствието. Прокурорът по този сигнал е бил Иван Тасков и точно към него трябвало да бъдат насочвани въпросите.  И на мене като жител ми е забавно да научим детайлите по отношение на тази инспекция, разгласи Георгиев. От думите му стана ясно, че той знае резултатите  но не било негова работа да споделя.

" Ако подобен диалог е имало, за какво някой го е скрил от мен, подобен диалог не ми е бил докладван, или е бил укрит от мен, или е бил част от телефоните, които ние не сме слушали ", сподели още той и добави:  " Този диалог няма нищо общо с моето следствие, към година по-късно поражда този диалог в медиите, образува се нова инспекция и стартира следствие достоверен ли е и има ли монтажи. Учудвам се за какво публицистите не са подирили информация ". Той знаел, че са правени огромни експертизи, само че нямал нищо общо с тази инспекция и не знае за какво се свързва неговото име с него. 

Георгиев разяснява и прословутата си тераса. " Под заплашителен медиен напън се направиха едни внушения, които нямат безусловно никаква връзка с истината. Апартаментът с въпросната тераса са построени преди приемане на акт 16 - още през 2007 година Десет години по-късно аз купувам този апартамент. Не съм забил и един гвоздей на тази тераса. Тоест този апартамент е закупен във типа, в който е ", твърди някогашният началник на КПКОНПИ.  В нотариалния акт фактически е вписана тази тераса, само че това не я прави моя благосъстоятелност, сподели Георгиев. 

Преди две години две инспекции на община Слатина потвърдиха, че съвсем 60 кв м навеси върху терасата са противозаконни. Бе направена заповед за срутване. Втората инспекция бе разпоредена от кмета на София Йорданка Фандъкова, откакто тогавашния шеф на строителния надзор в София Влади Калинов приключи процедурата по събарянето им и поради това бе заставен да подаде оставка. Само преди дни Калинов стана началник на ДНСК.

" Аз цялостен живот съм с заеми. В момента имам един апартамент и вторият го погасявам на банката ", декларира в този момент Георгиев. От целият диалог не стана ясно какви са тези жилища. За единият бе казано, че е край Плиска, само че за другият по този начин и не се разбра нищо. Георгиев изясни, че родителите му са му трансферирали тристаен апартамент в Люлин, който той продал преди години и дружно с заем си бил купил друго жилище.

" Знаете ли поради тези инспекции в каква обстановка бях, фамилията ми пострада пъклен доста, децата ми бяха изпаднали в непоносимо положение, аз имам и семейство и когато Екатерина Захариева ми направи това предложение за консул, трябваше да си дам малко отмора ", съобщи още Георгиев.

 
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР